صحبت کردن درباره پریود

پریود در افراد ترنس
16 می 2018
پوست، مو و چرخه قاعدگی
5 ژوئن 2018

صحبت کردن درباره پریود

مخاطب این نوشته افرادی هستند که خودشان و یا پارتنرشان و یا هردو پریود می‌شوند

 

من سال‌هاست که با رسیدن به بلوغ جنسی پریود می‌شوم. در این سال‌ها در رابطه با افرادی بودم که پریود نمی‌شدند و خیلی درباره چرخه هورمونی و بدن من نمی‌دانستند. البته من فقط از یک متخصص زیست شناسی یا پزشک انتظار دارم که از ساختار و مکانیسم بدنم و هورمون‌هایم کاملا مطلع باشد، و اعتراف می‌کنم که من هم دانشم از آناتومی و فیزیولوژی پارتنرهایم صددرصد کامل نیست. اولین باری که توانستم بی دغدغه و در محیطی امن با پارتنرم در رابطه با قاعدگی صحبت کنم و به سوالاتش پاسخ دهم، احساس راحتی بیشتری کردم و اثر این صحبت کردن را در رابطه ام دیدم.

اگر در رابطه با کسی هستید که پریود می‌شود، لازم است که از پریود آگاهی داشته باشید و چرخه هورمونی بدن پارتنرتان را درک کنید. اگر خودتان پریود می‌شوید و شرم تاکنون سد مکالمه درباره قاعدگی بوده است، آن را به کنار گذاشته و برای خود و پارتنرتان فضایی آرام و امن برای صحبت درباره این موضوع فراهم کنید. زوج هایی که راحت با هم صحبت می‌کنند معمولا از روابط خود رضایت بیشتری دارند و افرادی که در مورد سلامتی‌شان صحبت می‌کنند، معمولا سالم تر هستند. قاعدگی و باروری بخش مهمی از زندگی است. ارتباطات آسان و باز نه تنها به ما کمک می کند که درک و مراقبت از خودمان را بهتر کنیم، بلکه ما را قادر می سازد تا ارتباطات نزدیک تر، متقابل و صمیمانه‌تری را برقرار کنیم.

در واقع در یک ارتباط جنسی صحبت نکردن از پریود و چرخه قاعدگی بسیار سخت است. چه قصد باردار شدن داشته باشید و چه به دنبال جلوگیری از بارداری باشید صحبت از پریود اجتناب ناپذیر می‌شود. در ادامه این نوشته ما یک فهرست شش موردی را برایتان تهیه کرده ایم. آن را بخوانید و درباره آن با پارتنرتان بحث کنید. ببینید کدام یک از موارد لیست در مورد شما یا پارتنرتان صادق است. کدام مورد برای شما و یا پارتنرتان اتفاق نمی افتد.

اگر شما و یا پارتنرتان پریود می‌شوید دانستن این اطلاعات پایه ضروری است:

  1. ترشحات واژن یا مایعی که از واژن دفع می‌شود، در طول چرخه قاعدگی تغییر می‌کند. گاهی چسبنده و غلیظ است و گاهی روانتر می شود- تقریبا شبیه سفیده تخم مرغ. در زمان تخمک گذاری معمولا ترشحات روانتر هستند تا رسیدن اسپرم به تخمک را تسهیل کنند.
  2. شکل پستان‌ها در طول چرخه تغییر می کند. بعضی از افراد در طول قاعدگی احساس ورم در پستان را دارند و برخی دیگر در زمان تخمک‌گذاری احساس ورم می کنند. ورم یا بزرگ شدن پستان‌ها برای بعضی‌ها دلپذیر و برای بعضی‌ها دردناک است. حساسیت پستان‌ها، مخصوصا حساسیت نوک پستان، نیز ممکن است در طول چرخه تغییر کند.
  3. احتمال جوش زدن پوست در دوران قبل از پریود بیشتر می‌شود. ظاهر پوست در طول چرخه قاعدگی و با کم و زیاد شدن هورمون‌ها تغییر می‌کند. این تغییرات در افراد مختلف متفاوت است؛ میزان آب پوست، قدرت ترمیم آن، ظاهر آن و تعداد جوش‌های آکنه میتوانند در پاسخ به تغییرات هورمونی تغیر کنند.
  4. سطح انرژی افراد در طول چرخه قاعدگی تغییر می کند. خستگی جسمانی یک علامت رایج از در دوران قبل از پریود است. از طرفی دیگر در زمان های خاصی از چرخه قاعدگی نیاز بدن به سوخت افزایش می‌یابد و اشتها زیاد می‌شود.
  5. میل جنسی هم می‌تواند در طول چرخه تغییر کند. قبل و در حین تخمک‌گذاری احتمال بارداری در اثر آمیزش جنسی بالاتر است و از لحاظ آماری افزایش میل جنسی در این زمان از چرخه قاعدگی مشاهده شده است. از طرفی برخی افراد افزایش میل جنسی را در دوران پریود تجربه می‌کنند که همان‌گونه که قبلا نوشتیم می‌تواند به کاهش درد و گرفتگی دوران پریود هم کمک بکند.
  6. استفاده از قرصهای هورمونی ضد بارداری این تغییرات را سرکوب می‌کند. قرص‌های ضد بارداری اگر مرتب و به موقع خورده شوند، تخمک‌گذاری را متوقف می‌کنند و احتمال بارداری را به صفر می‌رسانند. این هورمون‌ها تغییرات میل جنسی، سطح انرژی و … را در در بسیاری از مصرف کنندگان سرکوب می‌کنند.

علی‌رغم آنچه ما ممکن است آموخته باشیم، پریود تابو نیست. صحبت کردن و آگاهی بخشیدن به فردی که پریود می‌شود کمک می‌کند تا آرامش و راحتی بیشتری داشته باشد و به پارتنرش امکان درک و تعامل بهتری را می‌دهد. متاسفانه آموخته‌ایم که بجای واژه پریود از اشارات غیر مستقیم تری استفاده کنیم؛ به طور مثال در توضیح بی حوصلگی و یا داشتن انقباض در ناحیه شکم بگوییم « دلم درد می‌کند». وقتی از واژه‌های «پریود» و «خون‌ریزی قاعدگی» استفاده می‌کنید به آن‌ها و صحبت درباره آن‌ها رسمیت می‌دهید. سعی کنید استفاده از لغات صحیح و مستقیم را از همین الان شروع کنید و آن را محدود به جمع های خانوادگی و صمیمی نکنید. ولی اگر این کار برای شما سخت است، از صحبت کردن با پارتنرتان شروع کنید.

زمانی که کسی یک شوخی نامناسب با پریود می‌کند چه باید بکنیم؟

متاسفانه همه ما ین سبک «شوخی» را شنیده ایم. فردی که پریود می‌شود به چیزی واکنش تندی نشان می‌دهد و فردی دیگر می گوید، «آیا الان اون وقت ماهه که رفتارت دست خودت نیست؟»

یک واکنش عصبانیت به این حرف است! ولی خب راه های دیگه ای هم هست تا به فردی که شوخی کرده نشان دهید که این شوخی مناسب نیست. راه اول این است که نخندید یا پشت چشم نازک نکنید. با صورت بدون احساس زل بزنید به شوخی کننده. بگذارید که نامناسب بودن شوخی رو احساس کند. راه دوم این است که ادای افراد خنگ را در بیارید. معصومانه بپرسید: «چه زمانی از ماه؟ منظورت چیه؟ در مورد چه چیزی صحبت می کنی؟» مجبورش کنید که حرفش را تکرار کند. به احتمال زیاد از تکرار اجتناب می‌کند و دیگر همچین شوخی نامناسبی نمی‌کند. راه سوم این است که خصمانه و تند رفتار کنید. ناراحتی خودتان را از شوخی نامناسب بروز دهید.